1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gulai ajam - Goelai van kip

Gulai ajam - Goelai van kip

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kip van 1000 a 1200 gr in stukken gesneden



Weer zo'n lekker Indisch/Indonesich recept dat niet heet is, maar wel lekker gekruid!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kip in grote stukken. Wrijf ui, knoflook, kemiries, ketoembar, laos, koenit, suiker, peper en zout tot een brij en fruit deze in wat olie.

Bereidingswijze

Voeg de kip toe en braad deze aan. Is de kip wat bruin geworden doe dan het deksel op de pan en laat de kip onder af en toe omscheppen gaar worden. Wordt de kip te droog voeg dan een scheutje water toe. Is de kip half of bijna gaar voeg dan de santen toe en laat de kip verder gaar stoven.

Serveertip

Haal de salaamblaadjes uit de pan en dien op met Toemis Kembang Kol - Heerlijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top