Carrot cake

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2004

Wortelcake

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kleine winterwortel (ca. 200 g), 200 g boter, 150 g fijne kristalsuiker, 2 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel, 125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g), 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g), 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g), 1 zakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier, ingevet vierkant bakblik, 20 x 20 cm

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 ?C. Bakpapier op bodem van bakvorm leggen. Wortel dun schillen en dan raspen. (In magnetron) 150 g boter smelten. In kom gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, mespunt zout en eieren met mixer of garde mengen.
Bakmeel boven ei-wortelmengsel zeven en kaneel erdoor kloppen. Rozijnen erdoor roeren en beslag in bakvorm gieten.
Wortelcake in midden van oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken. Gaarheid testen door in cake te prikken met satestokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Cake uit oven nemen en minstens 1 uur laten afkoelen.
Rest van boter zacht laten worden (niet smelten). Roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker met mixer erdoor roeren, tot glad glazuur ontstaat. Cake uit bakvorm nemen en op serveerschaal leggen. Glazuur met spatel over cake uitstrijken, glazuur langs rand laten druipen. Cake nog 15 min. in koelkast zetten, zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet hard).
Cake in 4 blokken snijden en deze diagonaal of recht halveren. Of serveer de wortelcake als petit-fours. Maak dan wel anderhalf keer zoveel glazuur. Snijd de cake voor het glazuren in 16 blokjes, bestrijk ze met glazuur en leg elk blokje in een papieren cakevormpje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

maronald avatar
maronald 16-02-2004

Erg lekker, vooral met het glazuur er overheen! Dank voor het recept. Groet, Marina (maronald)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten