Jelly Kasteel

  • Engels, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2004

Gebruikt als toetje op een kinderfeestje, erg veel succes ermee.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
verschillende pakjes gekleurde jelly, water slagroom om te versieren, blauwe kleurstof evt. vruchtjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
litermaatje, waterkoker, een kasteel zandbakvorm een mooie serveer schaal

Voorbereiding

meet van te voren hoeveel water er in je vorm kan en bepaal aan de hand daarvan hoeveel jelly je nodig hebt. In mijn geval past er 4 pint in dus ik heb 4 pakjes jelly nodig.

Bereidingswijze

Maak het eerste pakje jelly aan zoals op de verpakking beschreven. maak het iets steviger door er minder water aan toe te voegen. spoel de vorm om met water en giet de jelly erin. Laat dit vervolgens minimaal een uur opstijven. Als het enigzins gezet is maak het tweede pakje aan met ook wat minder water voor de stevigheid. voor dat je de tweede laag erop giet alvast wat lucht tussen de eerste laag jelly en de vorm laten ontstaan en dan de tweede laag erop gieten en weer laten opstijven. vervolgens de vorm opvullen met zoveel als nodig is. Je kan in de jelly als je het in je vorm giet ook wat vruchtjes drukken. Als je eenmaal de vorm vol hebt en je bent klaar om te serveren, het kasteel op een serveer schaal storten en terversiering bijv. kersen op de kantelen bevestigen. voeg aan de ongeklopte slagroom een paar druppels blauwe kleurstof toe en klop het stijf. maak nu een slotgracht om het kasteel heen met de blauwe slagroom. Voeg als laatste nog wat vlaggetjes toe op de torens.

Serveertip

Ik heb dit geserveerd op een kinderfeestje van een vriendin en ik mag het weer maken voor mijn zoon's aanstaande 8ste verjaardag. Ik moet van hem de rest van de serveer schaal wel opvullen met groen gekleurde cake om een weiland erom heen te maken. De kinderen vonden het fantastisch

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten