gebraden kip volgens Jamie Oliver
- Frans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ik heb dit recept een aantal keren gemaakt en ben het met hem eens. Ik zal er nog wat knoflook bij doen.
Ingrediënten
1 scharrelkip, 3 handen vol kruiden (basilicum, peterselie, marjolein) fijn gehakt, 4 el olijfolie, 1 citroen (door midden gesneden), 4 laurierblaadjes (instukken gescheurd), 2 takjes verse rozemarijn, zout en peper.Bereidingswijze
Verwarm de oven en een braadslede op 225 graden celsius. Was de kip van binnen en buiten en dep hem zo droog mogelijk met keukenpapier. Wrijf de buikholte in met zout en pak dan het puntje van de vel op de borstkant. Zorg dat het niet scheurt en trek het voorzichtig naar boven. Wurm met je andere hand het vel los van het borstvlees. Strooi wat zout in de ruimte die je hebt gemaakt en doe er ook wat gehakte kruiden bij. Sprenkel olijfolie in. Snijd de bouten in. Wrijf een deel van de kruiden over het vel van de kip, met wat olijfolie en strooi royaal zout en peper. Doe de citroen in de buikholte met de rozemarijn en laurier blaadjes. Braad de kip ongeveer een uur.
Serveertip
Heerlijk bij gebakken aardappelen, waarbij je het vet van de kip hebt gebruikt.