gebraden kip volgens Jamie Oliver

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Ik heb dit recept een aantal keren gemaakt en ben het met hem eens. Ik zal er nog wat knoflook bij doen.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 scharrelkip, 3 handen vol kruiden (basilicum, peterselie, marjolein) fijn gehakt, 4 el olijfolie, 1 citroen (door midden gesneden), 4 laurierblaadjes (instukken gescheurd), 2 takjes verse rozemarijn, zout en peper.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven en een braadslede op 225 graden celsius. Was de kip van binnen en buiten en dep hem zo droog mogelijk met keukenpapier. Wrijf de buikholte in met zout en pak dan het puntje van de vel op de borstkant. Zorg dat het niet scheurt en trek het voorzichtig naar boven. Wurm met je andere hand het vel los van het borstvlees. Strooi wat zout in de ruimte die je hebt gemaakt en doe er ook wat gehakte kruiden bij. Sprenkel olijfolie in. Snijd de bouten in. Wrijf een deel van de kruiden over het vel van de kip, met wat olijfolie en strooi royaal zout en peper. Doe de citroen in de buikholte met de rozemarijn en laurier blaadjes. Braad de kip ongeveer een uur.

Serveertip

Heerlijk bij gebakken aardappelen, waarbij je het vet van de kip hebt gebruikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

inge1956 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten