hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een lekkere hartige taart met kipfilet, broccoli, pesto en feta.
Ingrediënten 4 personen
2 kipfilets; 500 gram broccoli; ongeveer 1/2 potje pesto; basilicum; 200 gram feta; 3 eieren; 1/2 bekertje zure room; peper; zout; 5 plakjes bladerdeeg; paneermeel; olijfolie om in te bakken en de springvorm mee in te vetten.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 690,78 kcal |
Koolhydraten | 21,82 g |
Eiwitten | 38,16 g |
Vetten | 48,92 g |
Benodigdheden
springvorm; aluminiumfolieVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de broccoli in heel kleine roosjes. Snijd de feta in dobbelsteentjes. Ontdooi het bladerdeeg. Vet de springvorm in met olijfolie.
Bereidingswijze
Kook de broccoli in wat water net gaar en laat deze uitlekken. Verwarm wat olijfolie in een pan. Bak de kipblokjes rondom bruin en gaar. Kruid de kip met peper, zout en basilicum. Schep er een paar flinke eetlepels pesto doorheen. Voeg de broccoli toe en roer alles goed door. Proef even hoe het smaakt, zo nodig voeg je nog wat extra kruiden of pesto toe. Klop de eieren met de zure room los. Schenk dit door het kip-broccolimengsel en schep dit goed door. Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Strooi wat paneermeel op de het deeg. Schep het kip-broccolimengsel hierop. Verdeel de dobbelsteentjes feta erover. Zet het geheel ongeveer 40-45 minuten in de oven. Controleer tussendoor even of de feta niet te donker wordt. Het is mooi en lekker als deze een beetje bruin kleurt, maar verbranden is natuurlijk niet de bedoeling! Zo nodig dek je de taart af met aluminiumfolie om dit te voorkomen.
Serveertip
Eet smakelijk!