hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

    Hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

    Hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

  • hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

    Hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

    Hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

  • hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

    Hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

    Hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

  • hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

    Hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

    Hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

Een lekkere hartige taart met kipfilet, broccoli, pesto en feta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kipfilets; 500 gram broccoli; ongeveer 1/2 potje pesto; basilicum; 200 gram feta; 3 eieren; 1/2 bekertje zure room; peper; zout; 5 plakjes bladerdeeg; paneermeel; olijfolie om in te bakken en de springvorm mee in te vetten.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 690,78 kcal
Koolhydraten 21,82 g
Eiwitten 38,16 g
Vetten 48,92 g
Benodigdheden
springvorm; aluminiumfolie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de broccoli in heel kleine roosjes. Snijd de feta in dobbelsteentjes. Ontdooi het bladerdeeg. Vet de springvorm in met olijfolie.

Bereidingswijze

Kook de broccoli in wat water net gaar en laat deze uitlekken. Verwarm wat olijfolie in een pan. Bak de kipblokjes rondom bruin en gaar. Kruid de kip met peper, zout en basilicum. Schep er een paar flinke eetlepels pesto doorheen. Voeg de broccoli toe en roer alles goed door. Proef even hoe het smaakt, zo nodig voeg je nog wat extra kruiden of pesto toe. Klop de eieren met de zure room los. Schenk dit door het kip-broccolimengsel en schep dit goed door. Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Strooi wat paneermeel op de het deeg. Schep het kip-broccolimengsel hierop. Verdeel de dobbelsteentjes feta erover. Zet het geheel ongeveer 40-45 minuten in de oven. Controleer tussendoor even of de feta niet te donker wordt. Het is mooi en lekker als deze een beetje bruin kleurt, maar verbranden is natuurlijk niet de bedoeling! Zo nodig dek je de taart af met aluminiumfolie om dit te voorkomen.

Serveertip

Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paulien_e avatar
paulien_e

Doorsturen

Home Recepten