1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pesto
  5. hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta

Door: paulien_e

Kip,pesto,broccoli en mozzerella
Kip,pesto,broccoli en mozzerella
hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta
hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta
hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta
hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta
hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta
hartige taart met kip, broccoli, pesto en feta
  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2004

Een lekkere hartige taart met kipfilet, broccoli, pesto en feta.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


2 kipfilets; 500 gram broccoli; ongeveer 1/2 potje pesto; basilicum; 200 gram feta; 3 eieren; 1/2 bekertje zure room; peper; zout; 5 plakjes bladerdeeg; paneermeel; olijfolie om in te bakken en de springvorm mee in te vetten.


Verder heb je nodig


Springvorm; aluminiumfolie


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de broccoli in heel kleine roosjes. Snijd de feta in dobbelsteentjes. Ontdooi het bladerdeeg. Vet de springvorm in met olijfolie.

Bereidingswijze

Kook de broccoli in wat water net gaar en laat deze uitlekken. Verwarm wat olijfolie in een pan. Bak de kipblokjes rondom bruin en gaar. Kruid de kip met peper, zout en basilicum. Schep er een paar flinke eetlepels pesto doorheen. Voeg de broccoli toe en roer alles goed door. Proef even hoe het smaakt, zo nodig voeg je nog wat extra kruiden of pesto toe. Klop de eieren met de zure room los. Schenk dit door het kip-broccolimengsel en schep dit goed door. Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Strooi wat paneermeel op de het deeg. Schep het kip-broccolimengsel hierop. Verdeel de dobbelsteentjes feta erover. Zet het geheel ongeveer 40-45 minuten in de oven. Controleer tussendoor even of de feta niet te donker wordt. Het is mooi en lekker als deze een beetje bruin kleurt, maar verbranden is natuurlijk niet de bedoeling! Zo nodig dek je de taart af met aluminiumfolie om dit te voorkomen.

Serveertip

Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top