1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zeeduivel met noten

Zeeduivel met noten

Door: speedy

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-07-1998

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui
2 teentjes knoflook
15 gr. peterselie
1 schoongemaakte zeeeduivel a 800 gr.
zout
2 eetl. olie
1/2 dl. droge witte wijn
plukje safraan
4 ansjovisjes uit blik
4 gepelde walnoten
4 blanke mandelen
3 eetlepels paneermeel
1 citroen


Verder heb je nodig


Ovenvaste schaal


Een ovenschotel van zeeduivel bestreken met gevijzelde noten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Hak de ui en 1 teentje knoflook in stukjes. Strooi deze in een met boter ingevette ovenschaal.

Bereidingswijze

Wrijf de tong in met zout en leg deze in de schaal. Sprenkel er de olie en witte wijn over.
Wrijf in een vijzel 1 teentje knoflook, de safraan, ansjovisjes, walnoten en amandelen fijn.
Roer er zoveel water door tot er een dik papje ontstaat en bestrijk hiermee de vis. Strooi het paneermeel erover en dek de schaal met aluminiumfolie af. Stoof de vis in circa 30 min. in de oven bijna gaar. Verwijder de folie en gratineer de vis in circa 10 min. goudbruin

Serveertip

Garneer de vis met 1 citroen in schijfjes.
Serveer met frites of aardappelkroketjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top