1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Curry
  6. Rundvlees curry

Rundvlees curry

Door: aukjejetty

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2004

Ingrediënten 4 personen


600 g. doorregen runderlappen ~ 2 teentjes knoflook ~ 1 limoen ~ 2 eetlepels olie ~ 2 eetlepels rode currypasta ~ 200 ml kokosmelk ~ 2 eetlepels bruine basterdsuiker ~ 3 eetlepels vissaus ~ paar strengen verse koriander



Pittige curry voor bij de rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in stukken snijden. Knoflook fijnhakken. Limoen raspen en uitpersen. In braadpan olie verhitten. Vlees in ca. 5 minuten op hoog vuur rondom bruin bakken. Currypasta en helft van kokosmelk toevoegen, ca. 1 minuut al roerend verwarmen. Knoflook, limoensap, rasp, vissaus, rest van kokosmelk, suiker en 1 dl water toevoegen. Vlees op laag vuur afgedekt in 2 1/2 a 3 uur gaar stoven.

Bereidingswijze

Curry met vissaus op smaak brengen. Koriander fijnknippen en vlak voor serveren over curry strooien.

Serveertip

Lekker bij pandan-/jasmijnrijst.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aukjejetty
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top