1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Curry
  6. Rundvlees curry

Rundvlees curry

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2004

Ingrediënten 4 personen


600 g. doorregen runderlappen ~ 2 teentjes knoflook ~ 1 limoen ~ 2 eetlepels olie ~ 2 eetlepels rode currypasta ~ 200 ml kokosmelk ~ 2 eetlepels bruine basterdsuiker ~ 3 eetlepels vissaus ~ paar strengen verse koriander



Pittige curry voor bij de rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in stukken snijden. Knoflook fijnhakken. Limoen raspen en uitpersen. In braadpan olie verhitten. Vlees in ca. 5 minuten op hoog vuur rondom bruin bakken. Currypasta en helft van kokosmelk toevoegen, ca. 1 minuut al roerend verwarmen. Knoflook, limoensap, rasp, vissaus, rest van kokosmelk, suiker en 1 dl water toevoegen. Vlees op laag vuur afgedekt in 2 1/2 a 3 uur gaar stoven.

Bereidingswijze

Curry met vissaus op smaak brengen. Koriander fijnknippen en vlak voor serveren over curry strooien.

Serveertip

Lekker bij pandan-/jasmijnrijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aukjejetty


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aukjejetty
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top