stamppot van winterpostelein
- Biologisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Door de mosterd is dit een pittig stamppotje geworden.
Ingrediënten 2 recipe.people
- 8 niet al te grote aardappelen- 250 gram winterpostelein
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- stukje harde schapenkaas
- 100 gram pompoenpitten
- beetje groentenbouillonpoeder zonder gist
- scheutje havermelk
Benodigdheden
- grote kookpan- stamper
Voorbereiding
- schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar. Eventueel wat zout en peper meekoken.
- snij de kaas in blokjes.
Bereidingswijze
- Was de postelein goed en laat deze uitlekken. Haal de slechte blaadjes eruit.
- bak de pompoenpitten in een droge koekenpan. Haal de pompoenpitten uit de koekenpan.
- snipper de ui en bak deze in een beetje olie totdat hij glazig wordt.
- Pers het teentje knoflook erboven uit en fruit dit even mee.
- Voeg het bouillonpoeder toe, samen met de mosterd.
- Voeg een scheutje havermelk toe. Warm dit even op.
- Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn. Maak de puree af met het uienmengsel, de kaas en de pompoenpitten. Als de puree te droog is kan je natuurlijk nog een extra scheutje havermelk toevoegen.
- Voeg de postelein toe en meng dit goed met de aardappelpuree.
Serveertip
Eventueel vegetarische knakworstjes erbij.