stamppot van winterpostelein

  • Biologisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Door de mosterd is dit een pittig stamppotje geworden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
- 8 niet al te grote aardappelen
- 250 gram winterpostelein
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- stukje harde schapenkaas
- 100 gram pompoenpitten
- beetje groentenbouillonpoeder zonder gist
- scheutje havermelk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- grote kookpan
- stamper

Voorbereiding

- schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar. Eventueel wat zout en peper meekoken.
- snij de kaas in blokjes.

Bereidingswijze

- Was de postelein goed en laat deze uitlekken. Haal de slechte blaadjes eruit.
- bak de pompoenpitten in een droge koekenpan. Haal de pompoenpitten uit de koekenpan.
- snipper de ui en bak deze in een beetje olie totdat hij glazig wordt.
- Pers het teentje knoflook erboven uit en fruit dit even mee.
- Voeg het bouillonpoeder toe, samen met de mosterd.
- Voeg een scheutje havermelk toe. Warm dit even op.
- Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn. Maak de puree af met het uienmengsel, de kaas en de pompoenpitten. Als de puree te droog is kan je natuurlijk nog een extra scheutje havermelk toevoegen.
- Voeg de postelein toe en meng dit goed met de aardappelpuree.

Serveertip

Eventueel vegetarische knakworstjes erbij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

joke74 avatar

Doorsturen

Home Recepten