1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kippensoep
  6. Chinese Kippensoep

Chinese Kippensoep

Door: mayken

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-01-2004

Ingrediënten 5 personen


1 bamipakket
3 eetlepels olie
200 gr. kipfilet
2 kippenbouillon tabletten
1 liter water
1/2 liter gezeefde tomaten
2 nestjes mie
sojasaus/ketjap
zout
peper



Oosterse maaltijdsoep!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de peper uit het bami pakket in reepjes, de tomaat in kleine stukjes. Kipfilet klein snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan, bak hierin de kipfilet snel bruin. Smoor nu de groenten erbij, behalve de tomaat. +/- 10 min. laten sudderen.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg de gezeefde tomaten toe + 1 liter water. Breng alles aan de kook en leg er dan de nestjes mie in.
Laat de soep zachtjes koken totdat de mie gaar is. breng het op smaak met de sojasaus/ketjap en zout en peper.

Serveertip

Als je het echt lekker wilt maken, bak je ook je eigen stokbroodje!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mayken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top