1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Kip met peer, honing en kaneel

Kip met peer, honing en kaneel

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2004

Ingrediënten 4 personen


8 kipdrumsticks, 1 ui (gensipperd), 2 kaneelstokjes, 1 tl gemberpoeder, 1 zakje saffraan (geweekt in 2 el kokend water), 4 niet te rijpe peren, 4 el honing, 4 el gehakte peterselie of koriander



Deze combinatie van vlees en peren komt uit de Marokkaanse keuken. De Marokkanen gebruiken hiervoor kweepeer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de kip rondom met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan en roerbak de kip met de ui iets bruin.

Bereidingswijze

Doe de kaneelstokjes, het gemberpoeder en de saffraan met het weekvocht erbij, schenk er 2 dl water bij en laat het geheel ca 10 min afgedekt garen.
Schil intussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwarten.
Doe de peren met de honing en peterselie of koriander bij de kip en laat het geheel afgedekt in 15 min gaar worden.
De peren moeten dan zacht zijn en de kip gaar.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappeltjes of rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top