1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. ZOET PIKANTE GROENTEROERBAK MET MEERGRANENRIJST

ZOET PIKANTE GROENTEROERBAK MET MEERGRANENRIJST

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2004

Ingrediënten 4 personen


1 ui,
1 kleine rode paprika,
300 g koolraap of koolrabi,
150 g cherry/kerstomaatjes,
100 gram (1/2 blik) maiskorrels,
2 rundertartaartjes,
150 g meergranenrijst,
1 eetl. (maiskiem)olie,
1 teen knoflook,
3 eetl. tomatenketchup,
1 eetl. ?sweet chilisaus',
zout, peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de koolrabi in plakken van 1 cm dikte, schil ze en snijd de plakken in blokjes. Halveer de tomaatjes. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de tartaartjes in stukjes.

Bereidingswijze

Kook de meergranenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een kleine wok. Roerbak hierin de stukjes tartaar rondom bruin op hoog vuur, zonder extra vet. Zet het vuur wat lager. Schep de uitjes erbij en knijp de knoflookteen boven de wok uit. Roerbak 3 minuten. Schep de paprika erbij en roerbak 2 minuten.
Schep de koolrabi en mais erdoor, voeg de ketchup en chilisaus toe, dek de wok af en stoof het gerecht 10 minuten, onder af en toe omscheppen. Neem het deksel van de pan. Voeg de tomaten toe en warm het gerecht op hoog vuur door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveertip

Serveer de meergranenrijst er bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top