1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Tandoori-Kip (zonder gebruik van Tandoori-Oven)

Tandoori-Kip (zonder gebruik van Tandoori-Oven)

Door: meatteam1

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2004

Ingrediënten 4 personen


*100 ml yoghurt*3 el verse koriander (fijngesneden)*1 tl currypasta*2 tenen knoflook (geperst)*2 ntl muntgelei*1 tl chilipoeder*1/2 tl gemalen komijn*2 tl gemalen koriander*2 tl garam masala*4 el plantaardige olie*enkele druppels rode voedselkleurstof (is kant en klaar te koop bij bijv. de bakker)*1 citroen (fijngeraspte schil en sap)*1 ovenklare kip van ca. 1,4 KG*koriander (om te garneren)*



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de tandoori-pasta: in een kom yoghurt, koriander, currypasta, knoflook, muntgelei, chilipoeder, komijn, gemalen koriander, garam masala, plantaardige olie, voedselkleurstof en citroenschil en -sap goed mengen. Afdekken en ten minste 1 uur of een nacht lang in de koelkast zetten. Breng de kip op smaak met peper en zout en maak met een scherp mes een paar sneden in borst en poten. Bestrijk de kip met tandooripasta en laat afgedekt met huishoudfolie ten minste 6 uur of liefst een nacht lang in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden/gasstand 6. Verwijder huishoudfolie en leg kip in een braadslee. Rooster 1 uur en 20-30 minuten, tot het vleesnat dat eruit komt als een spies in het dikste gedeelte van de dij wordt gestoken, helder is.

Serveertip

Snijd de kip in porties en dien met curry-aardappeltjes, naanbrood en chutney. Garneer met takjes platte peterselie of koriander.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top