Wan-tansoep

  • Chinees, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2004

Na de recepten op smulweb te hebben bekeken, vond ik het nodig dit recept te plaatsen. Het is in ieder geval wat mij betreft een erg lekker soepje. Te vereenvoudigen door kant en klare wantans te kopen bij de toko...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Basisbouillon: 1,5 l water, 500 g soepkip en varkensribbetjes, een zakje met een weinig gedroogde vis, peperbollen en gedroogde garnalen (toko). Verder 4 porties wan-tan-noedels, Chinese groenten (paksoi, sojascheuten, Chinese kool, pijpui)



Wan-tan (Chinese ravioli): 24 plakjes wan-tan-deeg, 250 g gehakt van varkensvlees, 100 g gehakte garnalen, 1 ei, 1/2 koffielepel zout, een weinig suiker, 1 koffielepel sojasaus, 1 lepel aardappelmeel en een weinig sesamolie

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De ingredienten voor de basisbouillon opzetten en twee dagen laten sudderen. De bouillon zeven. De wan-tan maken. De ingredienten voor de vulling mengen. Op ieder plakje deeg een lepeltje vulling leggen. Het deeg dichtvouwen en de randen samendrukken. De deegpakjes 5 minuten koken in water met zout en, indien gewenst, suiker en grofgesneden groenten.

Bereidingswijze

De wan-tan-noedels 3 minuten koken in gezouten water. Het kookwater afgieten en de noedels verdelen over vier kommen. De kokendhete bouillon over de noedels gieten, de wan-tan en wat Chinese groenten toevoegen en onmiddellijk opdienen. De soep kan worden verrijkt met stukjes eend, prei of gember

Laatste reacties

hitoshi avatar
hitoshi 14-02-2005

Lekker Sus! Ben blij de jouwe gevonden te hebben. Heb wonton vellen gekocht om van de week soep te maken. Jouw bouillon moest ik hebben. Kussie!

resivanmegen avatar
resivanmegen 15-06-2004

GEWELDIG, MIJN LIEVELINGSSOEP BIJ ONZE CHINEES. NU KAN IK HEM EINDELIJK ZELF PROBEREN VEEL WERK OF NIET!! DANK JE WEL rESI

orphan avatar
orphan 23-01-2004

dit ziet er ook lekker uit, maar is voor mij te veel werk;-) Rob

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten