Doperwten.

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2004

Een recept voor het steriliseeren van groenten,anno 1931-1932.

Deel dit recept

Ingrediënten
Zie bereidingswijze.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doperwten zijn een van de groenten, die men gaarne steriliseert. Maar niet alle doperwten, die aangeboden worden, zijn daarvoor geschikt. Zij mogen niet lang gelegen hebben en vooral niet met warm weer, daar ze dan beginnen te gisten. Als men de doperwten zelf niet verbouwt, dan koope men ze ?s morgens vroeg en verlange de zekerheid, dat ze versch geplukt zijn. Ook te rijpe erwten zijn niet geschikt. Doperwten verliezen bij het steriliseeren hun kleur, evenals bij het gewone koken. Als gesteriliseerde erwten een grasgroene kleur hebben, dan is dat onnatuurlijk. dEze kleur kan slechts verkregen worden door middelen, die uit een gezongheidsoogpunt verwerpelijk zijn, b.v. door ze te koken in koperen ketels, met koperzouten of andere kleurmiddelen.
1e recept.

Jonge doperwten, die men zelf verbouwt of waarvan men zeker weet, dat ze versch geplukt zijn, worden vlug gedopt, goed gewasschen, in de glazen gedaan, water met weinig suiker er aan toegevoegd en gesteriliseerd: in nauwe glazen 60 minuten, in wijde glazen 70 minuten op 110 ? C.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten