1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Doperwten.

Doperwten.

  • Nederlands,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2004

Ingrediënten


Zie bereidingswijze.



Een recept voor het steriliseeren van groenten,anno 1931-1932.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doperwten zijn een van de groenten, die men gaarne steriliseert. Maar niet alle doperwten, die aangeboden worden, zijn daarvoor geschikt. Zij mogen niet lang gelegen hebben en vooral niet met warm weer, daar ze dan beginnen te gisten. Als men de doperwten zelf niet verbouwt, dan koope men ze ?s morgens vroeg en verlange de zekerheid, dat ze versch geplukt zijn. Ook te rijpe erwten zijn niet geschikt. Doperwten verliezen bij het steriliseeren hun kleur, evenals bij het gewone koken. Als gesteriliseerde erwten een grasgroene kleur hebben, dan is dat onnatuurlijk. dEze kleur kan slechts verkregen worden door middelen, die uit een gezongheidsoogpunt verwerpelijk zijn, b.v. door ze te koken in koperen ketels, met koperzouten of andere kleurmiddelen.
1e recept.

Jonge doperwten, die men zelf verbouwt of waarvan men zeker weet, dat ze versch geplukt zijn, worden vlug gedopt, goed gewasschen, in de glazen gedaan, water met weinig suiker er aan toegevoegd en gesteriliseerd: in nauwe glazen 60 minuten, in wijde glazen 70 minuten op 110 ? C.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top