Hartig taartje van bladerdeeg met kip en prei
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
- Geplaatst op 21-01-2004
Deze lekkere kleine hartige taartjes heb ik gisteren gemaakt toen mijn collega`s kwamen lunchen. Heerlijk en snel klaar voor een wat uitgebreidere lunch.
Ingrediënten 4 personen
4 plakjes bladerdeeg - 1 enkele kipfilet - 1/2 kleine prei - 1 klein pakje roomkaas met kruiden en knoflook (80 gr) - 2 eieren - wat boter om te bakken - peper en zoutVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 236,26 kcal |
Koolhydraten | 13,93 g |
Eiwitten | 13,29 g |
Vetten | 13,94 g |
Benodigdheden
4 kleine quiche-vormpjes of taartvormpjes - bakpapierVoorbereiding
Ontdooi het bladerdeeg. Snij de kipfilet in hele kleine stukjes. Snij de prei in kleine stukjes en was deze goed. Verkruimel de kruidenkaas. Bak de kipfilet snel rondom bruin in de boter. Voeg de prei toe en bak deze even mee. Klop de eieren los met wat zout en peper en roer de kruidenkaas erdoor.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bekleed de vormpjes eerst met bakpapier en dan met het deeg. Knip het deeg bij zodat een mooie ronde vorm ontstaat. Verdeel het kip-preimengsel over de bakjes en giet er dan het ei-kaasmengsel overheen. Ongeveer 15-20 minuten bakken.
Bron
Margriet
Serveertip
Lekker bij de lunch, maar kan ook als voorgerecht of borrelhapje.
Laatste reacties
ziet er lekker uit wil al een heel tijdje uitproberen
dat ziet lekker uit, ff neemenen smmmmmmmul. groeten , helen
dat ziet lekker uit, ff neemenen smmmmmmmul. groeten , helen