1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hartig taartje van bladerdeeg met kip en prei

Hartig taartje van bladerdeeg met kip en prei

Door: pwiggers

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2004

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes bladerdeeg - 1 enkele kipfilet - 1/2 kleine prei - 1 klein pakje roomkaas met kruiden en knoflook (80 gr) - 2 eieren - wat boter om te bakken - peper en zout


Verder heb je nodig


4 kleine quiche-vormpjes of taartvormpjes - bakpapier

Taartje van bladerdeeg met kip en prei

Lekker hapje!

Lekker hapje!

Deze lekkere kleine hartige taartjes heb ik gisteren gemaakt toen mijn collega`s kwamen lunchen. Heerlijk en snel klaar voor een wat uitgebreidere lunch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi het bladerdeeg. Snij de kipfilet in hele kleine stukjes. Snij de prei in kleine stukjes en was deze goed. Verkruimel de kruidenkaas. Bak de kipfilet snel rondom bruin in de boter. Voeg de prei toe en bak deze even mee. Klop de eieren los met wat zout en peper en roer de kruidenkaas erdoor.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bekleed de vormpjes eerst met bakpapier en dan met het deeg. Knip het deeg bij zodat een mooie ronde vorm ontstaat. Verdeel het kip-preimengsel over de bakjes en giet er dan het ei-kaasmengsel overheen. Ongeveer 15-20 minuten bakken.

Serveertip

Lekker bij de lunch, maar kan ook als voorgerecht of borrelhapje.

Bron

Margriet



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top