Pasta ( Tagliatelle ) met basilicum, noten en fontina kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2004
  • Pasta ( Tagliatelle ) met basilicum, noten en fontina kaas

    Pasta ( Tagliatelle ) met basilicum, noten en fontina kaas

    Pasta ( Tagliatelle ) met basilicum, noten en fontina kaas

Je kunt dit pastagerecht bereiden met pijnboompitten, hazelnoten of walnoten afhankelijk van je voorkeur. Fontina is een Italiaanse rauwmelkse kaas afkomstig uit het Aostadal. De smaak is zoet-kruidig en smelt gemakkelijk. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je je vingers bij aflikt!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr tagliatelle - 1/4 ltr slagroom - 1 teentje knoflook - 200 gr Fontina kaas - 100 gr noten (pijnboompitten, hazelnoten of walnoten) - 2 volle eetlepels fijngehakte verse basilicum of diepvries basilicum
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de slagroom op een lage warmtebron en pers de knoflook hierboven uit. Snij de kaas in kleine blokjes en laat deze al roerend in de slagroom smelten. Rooster de noten in een droge koekenpan goudkleurig. Hak ze eventueel fijner.

Bereidingswijze

Laat de tagliatelle goed uitlekken. Doe de basilicum bij de room en meng de basilicum met de roomsaus. Strooi de noten er over heen.

Bron

??

Serveertip

Lekker tomatensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten