1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta ( Tagliatelle ) met basilicum, noten en fontina kaas

Pasta ( Tagliatelle ) met basilicum, noten en fontina kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gr tagliatelle - 1/4 ltr slagroom - 1 teentje knoflook - 200 gr Fontina kaas - 100 gr noten (pijnboompitten, hazelnoten of walnoten) - 2 volle eetlepels fijngehakte verse basilicum of diepvries basilicum



Pasta ( Tagliatelle ) met basilicum, noten en fontina kaas
Pasta ( Tagliatelle ) met basilicum, noten en fontina kaas

Je kunt dit pastagerecht bereiden met pijnboompitten, hazelnoten of walnoten afhankelijk van je voorkeur. Fontina is een Italiaanse rauwmelkse kaas afkomstig uit het Aostadal. De smaak is zoet-kruidig en smelt gemakkelijk. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je je vingers bij aflikt!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de slagroom op een lage warmtebron en pers de knoflook hierboven uit. Snij de kaas in kleine blokjes en laat deze al roerend in de slagroom smelten. Rooster de noten in een droge koekenpan goudkleurig. Hak ze eventueel fijner.

Bereidingswijze

Laat de tagliatelle goed uitlekken. Doe de basilicum bij de room en meng de basilicum met de roomsaus. Strooi de noten er over heen.

Serveertip

Lekker tomatensalade.

Bron

??



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top