1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Clafoutis
  5. Clafoutis van pruimen

Clafoutis van pruimen

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2004

Ingrediënten 12 personen


100 gram bloem ,100 gram suiker 4 eieren ,2 kleine kopjes gekookte melk
2eetlepels rum 6 eetlepels boter
600gram pruimen en wat poeder suiker


Verder heb je nodig


Ronde cakevorm vam 25 cm doorsnee en 3 cm diep


Recept van het niet meer bestaande restaurant le grand comptoir in paris uit de jaren 50

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het Deeg:vermeng de bloem met de suiker en een snufje zout roer er nu een voor een de eieren door meng dan de afgekoelde melk geleidelijk met een spalel door en de rum
maak nu de pruimen schoon (door midden snijden en de pit er uit en snij ze nogmaals doormidden
beboter de cake vorm leg daarin de de pruimen en cverdeel het beslag daar over heen
zet de oven op 200 graden en bak daarin de clafoutis in ongeveer 30 min goudbruin

Serveertip

Hij kan zowel warm als koud geserveerd worden bestrooien met poedersuiker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oudgrijs


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oudgrijs
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top