Turkse paprika-knoflooksaus

  • Turks, Saus/dressing
  • 0-10 min.

Een lekkere koude saus, die het erg goed doet bij visgerechten van de BBQ of grill.

Deel dit recept

Ingrediënten
-60 g uien fijngesnipperd
-1 teen knoflook (uit de pers)
-100 g Turkse dolma (groene paprika)
-10 g charleston (Turkse lichtgroene peperoni)
-1,5 dl yoghurt
-zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-snij de paprika en de peperoni doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten; snij het vruchtenvlees in kleine blokjes

Bereidingswijze

-doe de yoghurt in een kommetje en perd de knoflook erboven uit
-voeg ui, paprika en peperoni toe
-strooi er wat zout en peper bij en roer alles goed dooreen

Serveertip

koud serveren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten