riso nero

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2004

zwarte rijstpudding

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 1 liter volle melk.
* 100 gram suiker.
* 500 gram (arborio) rijst.
* 200 gram pure chocolade,geraspt.
*snufje kaneel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

verwarm de melk met de suiker in een pan met zware bodem op een laag vuurtje.
voeg zodra de melk kookt de rijst toe en kook deze 20 minuten tot hij goed gaar is en alle melk heeft opgenomen.
afhankelijk van de gebruikte rijstsoort zult u er tussendoor wat extra melk moeten toevoegen,of aan het einde van de kooktijd een teveel aan melk afgieten.

voeg de kaneel en driekwart van de chocola toe en schep deze zorgvuldig door de rijstpudding.
haal de pan van het vuur en doe de pudding over in een diepe kom.

strooi de rest van de chocola erover en serveer warm.

Serveertip

een echt siciliaans nagerecht.
lekker met geklopte slagroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten