Kabeljauw met Amandelen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Lekker kabeljauw uit oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 moten kabeljauw - 70 gram amandelpoeder - 70 gram boter - 1 ui -1 teentje knoflook -4 tomaten -peterselie -
cayennepeper - paprikapoeder - 1 liter court bouillon - 1 dl droge witte wijn - zout, peper - 70 gram geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

oven

Voorbereiding

courtbouillon:

Ingredienten:

--------------------------------------------------------------------------------
1 ui , 1 wortel , 1/4 selderijknol , peterselie, thijm , dille, laurierblad , peperkorrels
3 dl witte wijn


Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Leg alle groenten en kruiden in een pan en voeg een liter water en wat zout toe. Laat 15 minuten koken en voeg dan de wijn toe en de gekneusde peperkorrels. Laat nog 10 minuten koken en passeer dan de bouillon.

Bereidingswijze

Zet de oven op 170 graden C. Was de kabeljauw, droog hem en bestrooi hem met peper en zout. Leg de moten kabeljauw in een ovenvaste schaal en geef er de wijn over en courtbouillon totdat ze juist bedekt zijn. Zet de schaal in de oven en laat 20 minuten zachtjes pocheren. Schil het teentje knoflook en pers het uit. Werk er wat paprikapoeder en een beetje cayennepeper door. Maak de tomaten concassee. Schil de ui en hak die fijn. Was wat peterselie en hak twee eetlepels ervan fijn. Smelt 50 gram boter in een pan, voeg de ui toe, laat deze kleur krijgen, voeg er het amandelpoeder bij, de gehakte peterselie en het knoflook mengsel. Laat 4 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren. Het moet een dikke pasta worden. Voeg nu de tomaat toe en meng deze er goed door. Laat de kabeljauw afdruipen en leg de moten op een voorverwarmde dienschaal. Houd deze warm. Geef enkele lepels van het kookvocht van de kabeljauw bij de saus, totdat ze een aangename dikte heeft. Geef er zout en peper bij en nog wat cayenne. Laat nog 8 minuten zachtjes koken. bruineer snel de geschaafde amandelen. Geef de saus over de vis, strooi er de amandelen over en serveer.

Serveertip

drink het met droge witte wijn

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten