Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Bloemkool
  6. Aardappelgnocchi met pesto van munt, zevenblad en bloemkool

Aardappelgnocchi met pesto van munt, zevenblad en bloemkool

Door: orphan

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-01-2004

Ingrediënten 4 personen


Pesto:75 gram verse munt75 gram zevenblad (vervanging: bladselderij)1/2 teentje knoflook30 gram geraspte oude kaas (neem daarvoor een lekkere boeren oude kaas die veel smaak aan de pesto geeft)30 gram pijnboompittenbloemkool: 1 kleine bloemkool1 citroen0,5 dl room4 dl bouillon
gnocchi:
500 gram aardappelen
1 eierdooier50 gram bloem


Verder heb je nodig


Vjzelkeukenmachinekleine steekvormpjes van 1 tot 1,5 cm doorsnededeegrollereventueel een stoomoven.


Een recept uit 'Puur natuurlijk', het vegetarische kookboek van Jonnie Boer en Sidney Schutte (De Librije)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Beter nog is om ze in de schil te koken en dan te pellen als ze nog warm zijn. Stamp of pers tot puree.Pers de citroen uit

Bereidingswijze

Hak de kruiden voor de pesto heel fijn. Plet in delen met de knoflook, de pijnboompitten en de geraspte kaas in een vijzel tot een mooie pesto. In de vijzel krijg je de beste pesto, maar gebruik desgewenst een Keukenmachine. 'Een pesto die met behulp van de keukenmachine gemaakt wordt heeft minder smaak en geur dan een pesto die in een vijzel gemaakt is. Dat komt omdat de stamper van de vijzel de kruiden als basilicum of peterselie, kneust zodat de etherische olien optimaal vrij komen. Bij kruiden die door een machine kapot geslagen worden zal dat veel minder zijn' (Kasma, Klaas, Leeuwarder courant). Breng de pesto op smaak met zout en peper.Maak het gnocchideeg van de aardappelpuree, de eierdooier en de bloem. Kneed goed en voeg desgewenst bloem bij als het deeg te slap is. Laat het deeg ca 30 minuten rusten.Snij de stronk van de bloemkool in dunne lucifers. Marineer ze in het citroensap. Pluk van de bloemkool 16 kleine gelijke roosjes. Blancheer deze, ze moeten beetgaar zijn. Zet de rest van de bloemkool op met de room en de bouillon tot de bloemkool gaar is. Pureer alles tot een romige zalf. Breng op smaak met zout en peper.Rol het afgekoelde gnocchideeg uit tot een lap van 3 cm dikte. Stoom deze lap op 100 graden tussen bakpapier voor een kwartier. Als je geen stoomoven hebt kun je het proberen met onder het deeg een bak water te plaatsen. De 'stoomtijd' zal 2 maal langer zijn. Laat het deeg goed afkoelen nadien anders zul je er moeilijk vormen uit kunnen steken! Zet desgewenst weg in de koelkast voor gebruik. Hoe kouder het deeg des te makkelijker te bewerken. Steek er tenslotte kleine rondjes uit van maximaal 1,5 cm doorsnede.

Serveertip

Verwarm de gnocchi met roomboter. Zet op een rij zes gnocchi-torentjes per persoon op een bord. Prik voorzichtig met een pen of een mesje een gaatje in de bovenkant en leg daar een klein schepje van de pesto op. Verwarm de bloemkoolstronkjes iets. Leg een rij ministronkjes op zelfde hoogte van de torentjes. Leg een lucifertje van de bloemkoolstronk tegen elk torentje aan. Trek een streep met de bloemkoolzalf over het bord.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top