Hartige broccolitaart met bacon

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*5 vierkantjes (diepvries)bladerdeeg
*800g broccoli
*75g bacon
*2 dl room
*1 theelepel bakpoeder
*6 eieren
*125 g gemalen kaas
*1 eetlepel olie
*bieslook
*peper en zout
*vetstof voor de vorm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200?C. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze 3 minuten in licht gezouten water. Laat ze goed uitlekken. Bak de bacon knapperig in de olie.

2 Roer het gezeefde bakpoeder los in de room. Voeg er een na een de eieren bij. Klop goed op. Voeg er de gehakte bieslook, de gemalen kaas, een snuifje peper en zout aan toe.

3 Leg de ontdooide deegplakjes naast elkaar op het werkvlak en rol ze uit tot een cirkel van 23 cm diameter, of leg ze naast elkaar in een goed ingevette quichevorm. Laat de randen wat overhangen.

4 Schep de broccoliroosjes en de verkruimelde bacon op het deeg. Schenk er het eimengsel over. Vouw het overhangende deeg over de vulling.

5 Bak 40 tot 50 minuten. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel zou kleuren.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

schnuckie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten