Veenbessenconfit

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2004

makkelijk en lekker bij wild gerechten; smaakt koud of warm

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 pak veenbessen (500 g)
-100 g suiker
-4 dl rode wijn
-2 el rode wijn azijn
-geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-doe de veenbessen en de andere ingredienten in een steelpan

Bereidingswijze

-breng op zacht vuur aan de kook, goed roeren en hou tegen de kook aan zonder deksel, circa 60 min
-wat overblijft is een geconcentreerd mengsel van geglazuurde veenbessen
-van het vuur nemen en laten afkoelen en afgedekt bewaren tot het serveren

Serveertip

*als de confit bij warm wild geserveerd wordt, kan hij voorzichtig opgewarmd worden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten