1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Soto Madura

Soto Madura

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2004

Ingrediënten 6 personen


4 kemirienoten
3 sjalotjes, in ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel zout of naar smaak
1 theelepel witte peper
1 theelepel koenjit
3 cm gemberwortel, in plakjes
1 liter water
500 gr runderpoulet
2 stengels sereh (citroengras)
schijfjes limoen
2 eetlepels ongekookte rijst
2 hardgekookte eieren, gepeld en in plakjes gesneden
2 eetlepels olie




Vleesoep van het eiland Madura (Indonesie)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Van de poulet trekt u een bouillon. Doe de rijst 10 minuten in een kommetje water en laat uitlekken.
Wrijf de kemirienoten in een vijzel of mixer en maak er met de sjalotjes, knoflook, zout, peper, koenjit en gemberwortel een boemboe (brij) van.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de boemboe ca. 5 minuten. Voeg de boemboe bij het vlees en breng dit aan de kook. Zet de hittebron lager en laat het vlees in ca. 2 uur gaar worden. Voeg intussen de sereh erbij. Maal de geweekte ongekookte rijst in een mixer fijn en voeg dit bij de 'soto'.

Serveertip

Serveer de soto warm en garneer met hardgekookte eieren en schijfjes limoen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top