Turkey cobb salad

  • Engels, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes spek
2 stuks avocado's
1 krop botersla
6 stuks pruimtomaten
500 gr. kalkoenfilet, gerookte
2 stuks eieren, hardgekookte, in partjes
100 gr. roquefort
Olijfolie
2.5 dl. creme fraiche
Citroensap
Bieslook, verse, fijngeknipte
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voor de citroendressing: creme fraiche, citroensap, bieslook

Bereidingswijze

Vet een koekenpan dun in met olijfolie en bak hierin het spek knapperig, maar niet bros. Leg het spek op verkruimeld keukenpapier.

Snijd de avocado?s doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees er met een theelepel uit.

Verdeel het spek, de sla, de tomaten, de in repen gescheurde kalkoen, de eieren, de kaas en de avocado over vier borden of kommen.

Maak de dressing. Klop in een kom de creme fraiche met het citroensap goed door elkaar. Meng het bieslook erdoor en schep de dressing over de salade. Serveer met knapperig brood en augurkjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten