1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang

Rendang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2004

Ingrediënten 4 personen


*1 1/2 kilo sukade lappen
* 2 middelgrote uien, grof gehakt
*4 teentjes knoflook
*4 dl kokosmelk
*2 tl gemalen koriander
*1/2 tl venkel poeder
*2 tl gemalen komijn
*1/4 tl gemalen kruidnagel
*4 rode chilipepers, fijngehakt
*1 stengel citroengras (alleen het wit) of *4 reepjes citroenschil
* 1 el citroensap
* 2 tl geraspte palmsuiker of bruine suiker



Indonesisch rundvleesgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm.
Meng ui en knoflook in een keukenmachine tot een gladde massa; voeg eventueel water toe.
Breng de kokosmelk in een grote pan aan de kook. Laat de melk op laag vuur voor de helft inkoken tot de olie en de melk scheiden. Roer af en toe. Pas op voor aanbranden.
Voeg gemalen koriander, venkel, komijn en kruidnagel toe. Roer 1 min. Roerbak het vlees 2 min. Voeg uimengsel, pepers, citroengras, citroensap en suiker toe. Laat het geheel op laag vuur 2 uur sudderen tot het vocht ingekookt is en het vlees zacht is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Blijf voortdurend roeren als de olie van de kokosmelk bovenkomt, anders brandt de rendang aan. Het gerecht is klaar als de olie weer is opgenomen en de rendang bruin en droog is.

Serveertip

Zoals voor de meeste curry's geldt, wordt dit gerecht lekkerder naarmate de smaken rijpen. Maak de rendang 2 of 3 dagen van tevoren en bewaar hem in de koelkast; verwarm hem op laag vuur.
U kunt de rendang maximaal 1 maand invriezen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top