1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Huzarensalade
  6. HEERLIJKE oudbollige Huzarensalade die iedereen lust!

HEERLIJKE oudbollige Huzarensalade die iedereen lust!

  • Nederlands, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2004

Ingrediënten 6 personen


Ca. 600 gram aardappels zout en peper 4 eieren ca. 200 gram worteltjes 12 fijne zoetzure augurken ca. 25 zilveruitjes 1 ui ca. 400 gram cornedbeef in blokjes gesneden 1 blikje doperwten 2 kleine zure appels 5 el mayonaise 2 el tomatenketchup 2 tl Zaanse mosterd 3 takjes peterselie ? krop sla.



Daar ik een feest geef Back to the sixties/seventies was ik nog op zoek naar zo?n salade uit die jaren. Iedereen maakte toen ook zo?n beetje dezelfde salade. In mijn recepten vond ik deze salade die ik zeker hier voor zal gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. Afgieten en laten afkoelen. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Onder stromend water afspoelen, laten afkoelen en pellen. Doperwten afgieten. Worteltjes schoonmaken, in de lengt in dunnen reepjes snijden en reepjes in kleine blokjes snijden. In pan water aan de kook brengen. Wortelstukjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekkern. Intussen 6 augurken tot waaiertjes snijden. Rest vaan augurken snijden. 6 zilveruitjes kruislings insnijden en partjes tot roosjes open bouwen. Rest van zilveruitje s fijnsnijden, Uien pellen en heel fijn snipperen. Aardappels en 2 eieren fijn snijden. Laatste 2 eieren in 6 partjes snijden. Cornedbeef in blokjes snijden. Appels schillen en in kleine blokjes snijden. In kom fijngesneden augurk, fijngesneden zilverui, uien, aardappels,fijngesneden eieren, doperwten, cornet beef,appel en ? deel van de wortel door elkaar scheppen. Mayonaise, mosterd en tomatenketchup erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. BEREIDEN: Sla wassen en uitslaan. Van peterselie mooie toefjes maken. Slabladeren op platte schaal leggen. Huzarensalade erop scheppen en met bolle kant van lepel gladstrijken. Huzarensalade garneren met augurkenwaaiers, zilveruitjes, partjes ei, wortel en toefjes peterselie.
Serveren met toast.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top