HEERLIJKE oudbollige Huzarensalade die iedereen lust!

  • Nederlands, Buffet
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2004

Daar ik een feest geef Back to the sixties/seventies was ik nog op zoek naar zo?n salade uit die jaren. Iedereen maakte toen ook zo?n beetje dezelfde salade. In mijn recepten vond ik deze salade die ik zeker hier voor zal gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • ca. 600 gram aardappels
  • zout en peper
  • 4 eieren
  • ca. 200 gram worteltjes
  • 12 fijne zoetzure augurken
  • ca. 25 zilveruitjes
  • 1 ui
  • ca. 400 gram cornedbeef in blokjes gesneden
  • 1 blikje doperwten
  • 2 kleine zure appels
  • 5 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 tl Zaanse mosterd
  • 3 takjes peterselie
  • ? krop sla.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. Afgieten en laten afkoelen. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Onder stromend water afspoelen, laten afkoelen en pellen. Doperwten afgieten. Worteltjes schoonmaken, in de lengt in dunnen reepjes snijden en reepjes in kleine blokjes snijden. In pan water aan de kook brengen. Wortelstukjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekkern. Intussen 6 augurken tot waaiertjes snijden. Rest vaan augurken snijden. 6 zilveruitjes kruislings insnijden en partjes tot roosjes open bouwen. Rest van zilveruitje s fijnsnijden, Uien pellen en heel fijn snipperen. Aardappels en 2 eieren fijn snijden. Laatste 2 eieren in 6 partjes snijden. Cornedbeef in blokjes snijden. Appels schillen en in kleine blokjes snijden. In kom fijngesneden augurk, fijngesneden zilverui, uien, aardappels,fijngesneden eieren, doperwten, cornet beef,appel en ? deel van de wortel door elkaar scheppen. Mayonaise, mosterd en tomatenketchup erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. BEREIDEN: Sla wassen en uitslaan. Van peterselie mooie toefjes maken. Slabladeren op platte schaal leggen. Huzarensalade erop scheppen en met bolle kant van lepel gladstrijken. Huzarensalade garneren met augurkenwaaiers, zilveruitjes, partjes ei, wortel en toefjes peterselie.
Serveren met toast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

gretha8 avatar
gretha8 15-09-2012

hij smaakte echt erg lekker

orphan avatar
orphan 19-10-2008

Ik heb dit recept meegenomen. Lijkt me erg lekker. Lique

dorien123 avatar
dorien123 09-05-2005

Wat ik wilde zeggen: lijkt me een echt ouderwetse heerlijke salade! bedankt!

inge1956 avatar
inge1956 22-01-2004

Heerlijk zo'n salade. Ik zal hem zeker uitproberen

petoeke2 avatar
petoeke2 19-01-2004

Hallo Marianne !!! Deze huzarensalade heb ik van je mee genomen.Heel lekker ziet dit recept eruit.Heel hartelijk dank. Groetjes en liefs Anita.

suid-afrika avatar
suid-afrika 18-01-2004

neem ik mee bedankt! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten