Haring met kerrie

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2004

Leuk, als bijgerecht bij een feestelijke lunch.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 haringfilets
  • 1 a 2 appels
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl. azijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1
    theel. kerriepoeder
  • 2 theel. gembersiroop
  • 1/2 dl. citroensap
  • bieslook
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Maak een dressing van de olie en de azijn: Doe de azijn in een schaaltje met de mosterd,
    kerriepoeder en gembersiroop.
    Voeg, al kloppende, beetje bij beetje de olie hieraan toe,
    tot je een lichtgebonden geheel hebt.
    Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen
    peper en eventueel nog wat kerriepoeder en/of gembersiroop.

    Bereidingswijze

    Snijd de appels in plakken van circa 1 centimeter dik en haal ze even door citroensap.

    Leg de plakken op een bordje.
    Rol de haringfilets op en plaats ze op de plakken appel.

    Schenk wat van de dressing om de appelschijf heen en druppel wat over de haringrolletjes.

    Serveertip

    Garneren met gehakte bieslook.
    Eet ze !

    Laatste reacties

    pietje_61 avatar
    pietje_61 22-01-2005

    Ook deze neem ik mee! Petra

    reve51 avatar
    reve51 17-01-2005

    <style>body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050116065046.jpg)}-- </style>

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten