1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Haring met kerrie

Haring met kerrie

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2004

Ingrediënten 4 personen


4 haringfilets1 a 2 appels3 eetl. olie1 eetl. azijn1 theel. mosterd1
theel. kerriepoeder2 theel. gembersiroop1/2 dl. citroensapbieslook



Leuk, als bijgerecht bij een feestelijke lunch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een dressing van de olie en de azijn: Doe de azijn in een schaaltje met de mosterd,
kerriepoeder en gembersiroop.Voeg, al kloppende, beetje bij beetje de olie hieraan toe,
tot je een lichtgebonden geheel hebt.Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen
peper en eventueel nog wat kerriepoeder en/of gembersiroop.

Bereidingswijze

Snijd de appels in plakken van circa 1 centimeter dik en haal ze even door citroensap.
Leg de plakken op een bordje.Rol de haringfilets op en plaats ze op de plakken appel.
Schenk wat van de dressing om de appelschijf heen en druppel wat over de haringrolletjes.

Serveertip

Garneren met gehakte bieslook.Eet ze !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vissersvrouw


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vissersvrouw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top