Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Tiroler kruidenvlees

Tiroler kruidenvlees

Door: himargreet

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2004

Ingrediënten 4 personen


1 ui ? 1 paprika ? 50 gr boter ? 1 teentje knoflook ? 1/2 el paprikapoeder ? 1/2 tl karwijzaad ? 1/2 tl majoraan ? 250 gr varkensvleesreepjes ? 1 blikje tomatenpuree ? 1/2 vleesbouillontablet ? 250 gr kruidenzuurkool



Ontdek meer:

Bereidingswijze

? Ui pellen en fijnsnipperen, paprika in reepjes snijden.
? In Braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en paprika toevoegen en ca. 1 min zachtjes bakken. Paprikapoeder, karwijzaad en majoraan toevoegen. Varkensvleesreepjes erdoor scheppen en ca. 5 min meebakken. Tomatenpuree en 2 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Geheel op zacht vuur afgedekt ca 10 min laten sudderen.
? Intussen in vergiet zuurkool laten uitlekken. Met vork zuurkool uit elkaar trekken. Zuurkool door stoofvlees scheppen en op laag vuur in ca. 10 min door en door warm laten worden.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappels



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van himargreet
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top