Tiroler kruidenvlees

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui ? 1 paprika ? 50 gr boter ? 1 teentje knoflook ? 1/2 el paprikapoeder ? 1/2 tl karwijzaad ? 1/2 tl majoraan ? 250 gr varkensvleesreepjes ? 1 blikje tomatenpuree ? 1/2 vleesbouillontablet ? 250 gr kruidenzuurkool
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

? Ui pellen en fijnsnipperen, paprika in reepjes snijden.
? In braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en paprika toevoegen en ca. 1 min zachtjes bakken. Paprikapoeder, karwijzaad en majoraan toevoegen. Varkensvleesreepjes erdoor scheppen en ca. 5 min meebakken. Tomatenpuree en 2 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Geheel op zacht vuur afgedekt ca 10 min laten sudderen.
? Intussen in vergiet zuurkool laten uitlekken. Met vork zuurkool uit elkaar trekken. Zuurkool door stoofvlees scheppen en op laag vuur in ca. 10 min door en door warm laten worden.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappels

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 07-07-2008

Ik neem je recept mee. Ga het zeker eens proberen. Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten