1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehakt
  6. Een simpele bruine bonen schotel met zuurkool,spek en gehakt

Een simpele bruine bonen schotel met zuurkool,spek en gehakt

Door: marianneoud

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2004

Ingrediënten


1 ? blik OF 400 gram zelfgekookte bruine bonen 200 gram gehakt 2 grote fijngesneden uien 2 teentjes knoflook uit de knijper 4 el olijfolie 50 gram in blokjes gesneden bet gerookt spek 250 gram zuurkool 2 el bloem 4 el fijngehakte peterselie aroma, peper en zout.



Een heerlijke bruine bonenschotel die binnen 30 minuten op tafel staat.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet het grootste deel van het kooknat van de bruine bonen af en maak de bonen in de rest van het kooknat langzaam warm: voeg aan zelfgekookte bonen wat zout toe. Roer door het gehakt uien en knoflook. Maak de helft van de olie warm en bak daarin het gehakt gaar. Roer met een vork, zodat het gehakt kruimelig blijft. Verwarm de rest van de olie, bak daarin de blokjes spek uit en maak daarin de zuurkool warm. Roer door het gehakt de bloem en peterselie, doe daar dan de zuurkool met spek door en schep hier de bruine bonen door Voeg aan het gerecht aroma, peper en eventueel zout naar smaak toe.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top