CHAMPIGNON DORDOGNE.

  • Nederlands,
  • > 120 min.

Een eigen creatie van restaurant De Echoput (Hoog Soeren),die al sinds het begin van de 60-er jaren op de kaart staat. EEN ECHTE TOPPER!!!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten
- half gehakte ui
- 2 gehakte knoflookteentjes
- 2 tl Echoput-Champignon-Dordogne-kruiden
- 1 scheut witte wijn
- 1/4 liter room
- 1 tl bloem
- water
- 200 gr kleine champignons


Het bierbeslag:
- 6 el bloem
- 1 ei+ 1 extra dooier
- 1/2 flesje bier (pils)
- zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1047,49 kcal
Koolhydraten 70,09 g
Eiwitten 32,81 g
Vetten 61,40 g
Benodigdheden
frituurpan.
Het enige nadeel is dat je absoluut de echoputkruiden moet hebben,verkrijgbaar bij restaurant de echoput in hoog soeren of de winkel van de echoput in apeldoorn aan de koninginnenlaan.

Voorbereiding

Voor het bierbeslag:
Alle ingredienten tot een dik beslag kloppen,zeven en minstens 6 uur laten rusten.

Bereidingswijze

Fruit de kleingesneden ui en knoflook aan in weinig boter en blus de pan met witte wijn, voeg de kruiden toe,goed kloppen en de room toevoegen. De saus aan de kook brengen en even indampen,vervolgens iets afbinden met weinig bloem en water(gemengd). Zeef de saus voor het serveren.

Maak de champignons goed schoon en haal de rauwe champignons door het bierbeslag,bak ze mooi goudgeel in de frituur op 180 graden gedurende 4 minuten.
Dien de champignons onmiddelijk op. De champignons een voor een in de saus dopen.

Serveertip

Lekker stokbroodje erbij,misschien wat rauwkost. Je kan dit gerecht als voorgerecht,tussengerecht of als heerlijk borrelhapje serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

juut30 avatar
juut30

Doorsturen

Home Recepten