1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Forelmousse

Forelmousse

Door: marianneoud

  • Frans, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2004

Ingrediënten 6 personen


4 gerookte forelfilets (ca. 250 gram) 2 dl melk 1 tl dragon peper en zout 4 blaadjes galantine citroensap 8 groene olijven (decoratie) 1/8 l slagroom 1 citroen 4 blaadjes sla



Deze terrine ziet eruit of een meesterkok uren aan de slag is geweest. En de bereiding valt reuze mee. Het meeste werk doet u trouwens van tevoren. Dus als u ergens eer mee in wilt leggen???..

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een kom met ruim koud water de gelatine 10 minuten laten weken. Forelfilets in roerzeef of Keukenmachine pureren. In pan doen: Melk dragon, peper en zout. Aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af aan melk toevoegen. Al roerende galantine laten oplossen. Forelpuree erdoor roeren. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Laten afkoelen. In kom slagroom half stijfkloppen. Als forelpuree iets stijf wordt slagroom erdoor scheppen. Puddingvorm omspoelen met koud water. Forelpuree erin scheppen/. Afgedekt ca. 2 uur in koelkast laten opstijven. BEREIDEN: Olijven halveren. Citroen in plakjes snijden. Vorm even in heet water houden. Platte schaal of vorm leggen, keren en mousse uit vorm laten komen. Garneren met olijven, citroensap en slablaadjes.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top