Everzwijn met Trappist

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2004

Everzwijn met een lekkere Trappistenbiersaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr everzwijnfilet
3 dl CHIMAY blauw
200 gr soepgroenten
8 stronken witlof
8 dunne plakjes spek
3 eetl. boter
? dl room
sausbinder
3 kruidnagels
tijm
laurier
peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook het witlof net niet gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat uitlekken en rol elke stronk in een sneetje gezouten spek. Maak de basissaus : Smelt 1 eetl. boter in een pan en voeg de soepgroenten toe. Laat al roerend enkele minuten stoven. Blus af met 2? dl bier en kruid met 3 kruidnagels, laurier, tijm, peper en zout. Dek af en laat 15 min. sudderen. Giet de saus door een zeef en druk het vocht er goed uit

Bereidingswijze

Verhit 2 eetl. boter in een brede braadpan. Kleur de everzwijnfilet aan alle zijden goudbruin. Leg de witlofrolletjes rond het vlees en blus af met ? dl bier. Dek af en laat gaar worden in 5 a 7 min. (het vlees mag nog rose zijn). Haal het vlees en de witlofrolletjes uit de pan en giet er de gezeefde basissaus in. Laat even koken. Giet er de room bij en laat lichtjes inkoken. Bind indien nodig met sausbinder.
Snij het vlees in schuine sneden.

Serveertip

Geef er de saus en de witlofrolletjes apart bij en serveer met aardappelkroketjes.

Laatste reacties

bizie_lizie avatar
bizie_lizie 24-12-2004

Het spijt mij, maar witloof koken is net zoiets als een biefsteak koken. En het daarna laten garen samen met het vlees vind ik een vermenging van twee smaken die het gerecht geweld aan doen. Maar het is misschien gewild omdat het wild is

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten