1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. AJAM OPOR

AJAM OPOR

Door: cheribon

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2004

Ingrediënten


? 1 kip
? 6 kemiriepitten
? 2 grote uien
? 2 teentjes knoflook
? 1 afgestreken dessertlepel ketoembar
? een stukje trassi
? 1 el bruine basterdsuiker
? zout naar smaak
? 1 tl laos
? 1 theekopje melk
? serehstengel
? 2 daun salam
? 2 daun djerukpurut



Kipgerecht zonder lombok, dus kindervriendelijk

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook een kip in water half gaar (evt. eerst in stukjes gesneden).
Maak ondertussen de overige ingredienten klaar. Behalve de melk, serehstengel, daun salam en djerukpurut.
Alles in slaolie fruiten en dan de laatste 4 ingredienten toevoegen.
De kip in dit mengsel leggen en langzaam gaar koken, goed dik ingekookt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top