1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Broccoli
  5. Broccoli oven
  6. Broccolitaart met peer en cashewnoten

Broccolitaart met peer en cashewnoten

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2004

Ingrediënten 4 personen


*5 plakjes bladerdeeg
*500 gr broccoli
*zout, peper
*100 gr cashewnoten
*100 gr belegen kaas (geraspt of in plakjes)
*2 handperen
*2 eetlepels bloem
*3 eetlepels paneermeel
*3 eieren
*1/2 dl slagroom
*1 eetlepel bouillonpoeder



broccoli met peer uit de oven

een onverwachte combinatie en heel lekker!

een onverwachte combinatie en heel lekker!
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de broccoli schoon en verdeel het in kleine roosjes. Kook ze in ongeveer 5 minuten gaar en giet ze af. Hak de noten grof. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de peren in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de plakjes ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een grote lap. Bekleedt een ingevette vorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel en verdeel de peer erover. Verdeel de broccoli en de noten over de peer. Klop de eieren met de slagroom, het bouillonpoeder en wat peper los. Schenk het eiermengsel over de taart en dek het af met de kaas. Bak de taart iets onder het midden in een voorverwarmde oven in ca. 45 minuten gaar.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top