1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Grootmoeders stoofperen

Grootmoeders stoofperen

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2004

Ingrediënten 4 personen


*ca. 1 kg stoofperen

*3 dl water

*5 cm pijpkaneel

*citroensap

*50 gram suiker

*10 gram aardappelmeel



Lekker met ijs als toetje, of voor er bij, naast een andere groente. Kan warm of koud gegeten worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Peren schillen, in vieren delen en klokhuizen verwijderen.

Peren opzetten met het pijpkaneel, de suiker en een scheutje citroensap.

Lekker laten stoven (45 minuten tot 4 uur)

Vocht binden met het aardappelmeel

Pijpkaneel verwijderen

Serveertip

Na 45 minuten stoven zijn ze gaar, om ze rood te krijgen moeten ze zeker 4 uur stoven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top