Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 4 vastkokende aardappels (bijv. Lady Christl)
? 1 ui, gesnipperd
? 1 teentje knoflook, gesnipperd
? 2 eetlepels olie
? 1/2 koolraap, in blokjes
? 1 blik tomatenblokjes (400 g)
? 300 g gesneden boerenkool
? 1 liter kippenbouillon (van tablet)
? 1 rookworst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen. In (soep)pan ui en knoflook in olie glazig bakken. Koolraapblokjes toevoegen en op matig vuur 3 min. meebakken. Tomatenblokjes, aardappel en boerenkool door koolraap scheppen. Bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur lager zetten en soep met deksel schuin op pan 25-30 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Rookworst in halve plakjes snijden en laatste 5 min. in soep verwarmen. Soep met zout en peper op smaak brengen.

Serveertip

Lekker met stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten