Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-01-2004
Ingrediënten 4 personen
? 4 vastkokende aardappels (bijv. Lady Christl)? 1 ui, gesnipperd
? 1 teentje knoflook, gesnipperd
? 2 eetlepels olie
? 1/2 koolraap, in blokjes
? 1 blik tomatenblokjes (400 g)
? 300 g gesneden boerenkool
? 1 liter kippenbouillon (van tablet)
? 1 rookworst
Bereidingswijze
Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen. In (soep)pan ui en knoflook in olie glazig bakken. Koolraapblokjes toevoegen en op matig vuur 3 min. meebakken. Tomatenblokjes, aardappel en boerenkool door koolraap scheppen. Bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur lager zetten en soep met deksel schuin op pan 25-30 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Rookworst in halve plakjes snijden en laatste 5 min. in soep verwarmen. Soep met zout en peper op smaak brengen.
Serveertip
Lekker met stokbrood.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties