1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep met lamsvlees

Linzensoep met lamsvlees

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2004

Ingrediënten 4 personen


? 3 eetlepels olijfolie
? 300 g lamslappen, in blokjes
? 1 rode ui, gesnipperd
? 1 blikje tomatenpuree (70 g)
? 2 theelepels paprikapoeder
? 1 envelopje saffraan
? 1 blik tomatenblokjes (400 g)
? 1 zakje verse selderij, (50 g), grofgehakt
? 1 1/2 liter vleesbouillon (van tablet)
? 50 g bloem
? 1 blik linzen (400 g), uitgelekt



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

65 minutenOlie in (soep)pan verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui en tomatenpuree toevoegen en 2-3 min. meebakken. Paprikapoeder, saffraan, tomatenblokjes en helft van selderij door vlees scheppen. Bouillon erbij schenken en 45 min. zachtjes laten koken, tot vlees lekker mals is. Op smaak brengen met zout en peper. In kommetje bloem met 2 el water gladroeren. Bloempapje door soep roeren en nog 2-3 min. laten koken tot soep bindt. Linzen erdoor scheppen en kort meewarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en garneren met rest van selderij.

Serveertip

Lekker met knapperig stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top