1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. PONDSKOEK

PONDSKOEK

Door: bep13

  • Regionaal, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2004

Ingrediënten


* 500 g zelfrijzend Bakmeel* 250 g Gele Basterdsuiker* 100 g Boter* 2 dl Melk* Snufje Zout* 1 1/2 Eetlepel Koekkruiden* 1 Theelepel Korianderpoeder.



OUD-TERSCHELLINGS RECEPT:Een taai-taai-achtige koek die een beetje smaakt naar speculaas.Knapperig aan de randen ,zacht in het midden en heerlijk bij de koffie!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* De boter smelten en met de suiker ,melk ,zout en kruiden tot een mengsel roeren.* Samen met het bakmeel tot een deeg maken.* DIT DEEG OP EEN KOELE PLAATS 1 DAG LATEN RUSTEN.

Bereidingswijze

* Het deeg zet zich tot een ovaal-achtige lap.* Deze lap op een ingevet of met bakpapier belegde bakplaat leggen.* En platdrukken tot de koek circa 1/2 cm dik is(afmetingen circa 15 bij 25 cm).* De koek circa 40 minuten bakken in een warme oven van 175 graden.* U KUNT VOOR HET BAKKEN OP DE BOVENKANT VAN DE KOEK ALVAST INSNIJDINGEN MAKEN ,ZODAT U NA HET BAKKEN DE KOEK MAKKELIJK IN REPEN KUNT SNIJDEN( circa 1 1/2 tot 2 cm brede repen van 25 cm lang).

Serveertip

* Een variatie van pondskoek word gemaakt met kristalsuiker en vanille i.p.v. gele basterdsuiker ,koekkruiden en koriander.* Het deeg van deze lichte variant kan meteen gebakken worden ,de suikerkorreltjes zijn dan nog hier en daar te zien.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top