Souvlaki (vleesspiesjes)

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*800 gr. varkensvlees

*2 kleine tomaten

*1 groene paprika

*1 kopje olijfolie

*1/2 kopje azijn

*zout

* oregano (rigani)

*4 spiesen van 20 cm.

*1 citroen

*Bakplaat of barbecue
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in vierkante blokken van 3 bij 3 cm. Vierendeel de tomaten. Snijd de paprika in stukken zodat er 8 stukken ontstaan. Doe nu steeds achtereenvolgens een stuk vlees, stuk tomaat, stuk vlees, stukje paprika aan de spiesen. Tot ze vol zijn. Meng in een kommetje de olie met de azijn. Strooi zout over de souvlaki's en smeer ze met een kwastje in met het olie/azijn mengsel. Bak de souvlaki's op een hete plaat of barbecue. Keer ze geregeld en smeer regelmatig wat van het olie/azijn mengsel op de souvlaki's. Zo wordt het vlees lekker mals en lekker van smaak. Als de souvlaki's rondom bruin en van binnen gaar zijn haal je ze van de plaat en strooi je er wat oregano (rigani) over. Tot slot een beetje citroensap op de souvlaki's sprenkelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten