1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Tom Kha Kai

Tom Kha Kai

  • Thais, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2004

Ingrediënten 2 personen


*100 gram kipfilet
*1 stengel citroengras
*4 centimeter verse laoswortel
*3 citroenbladeren
*2 verse chilipepertjes
*10 strawmushrooms (of champignons)
*3 eetlepels limoensap (of citroensap)
*500 ml cocosmelk (of cocoscream)
*scheutje vissaus ( of wat zout )
*schepje suiker
*verse korianderblaadjes



Soep met cocosmelk en kip

Deze romige soep is een van de meest
populaire gerechten in een Thais restaurant.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in lange dunne plakjes.
Snijd het citroengras in schuine stukken van zo'n 3 centimeter.
Snijd de laoswortel in dunne plakjes.Scheur het citroenblad in twee.
Plet het citroengras en de chilipepertjes in een vijzel of met de achterkant
van een mes of hakbijl.Snijd de champignons in twee.
Breng de cocosmelk aan de kook met het citroengras,de laoswortel,
het citroenblad en de chilipepertjes.Voeg de kipfilet en de champignons toe
en laat de soep nog een paar minuutjes koken tot de kipfilet gaar is.
Draai het gas uit,limoensap,vissaus en suiker naar smaak toevoegen.
De soep in de kommen doen en garneren met de verse korianderblaadjes.
Wordt alleen cocoscream gebruikt dan wordt de soep romiger.
Eventueel wat kippenbouillon toevoegen om de soep te verdunnen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top