1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bladerdeeg hapje met mousse van gerookte forel

Bladerdeeg hapje met mousse van gerookte forel

Door: pwiggers

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2004

Ingrediënten 4 personen


6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) - 7 ansjovisfilets (uit blik) - 1 dl melk - 1 ei - 300 gr gerookte forelfilets - 2 dl slagroom - 50 gr zachte boter - peper - 1 eetl cognac
Voor de garnering:
slabladeren
dille


Verder heb je nodig


Foodprocessor - bakpapier

Bladerdeeg hapje met mousse van gerookte forel
Bladerdeeg hapje met mousse van gerookte forel

Een erg lekker recept van restaurant "De Twentsche Hoeve" uit Enter.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontdooi het bladerdeeg.
Leg de ansjovis in de melk en laat dit plm. 15 minuten staan.
Snij elk plakje bladerdeeg in vier vierkantjes van 6x6 cm.
Bestrijk de helft van de vierkantjes met water en bedek ze met een tweede vierkantje.
Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los en bestrijk de plakjes bladerdeeg met het ei. (het ei mag niet langs de zijkant druipen want dat belemmert het rijzen). Bak de plakjes in plm.15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.

Maak de forelmousse terwijl het bladerdeeg in de oven staat.
Snij de forelfilets in stukjes.
Dep de ansjovisfilets droog en snij ze ook in stukjes.
Klop 1 1/2 dl slagroom half stijf.
Pureer de forel en de ansjovis en giet er de overige slagroom bij.
Voeg de boter toe en laat de machine draaien tot je een smeuïge massa hebt.
Wrijf de forelpuree door een zeef.
Spatel er beetje voor beetje de geklopte slagroom door.
Breng op smaak met peper en cognac.
Snij de afgekoelde plakjes blderdeeg horizontaal doormidden.
Leg de onderkanten op de borden.
Schep er wat forelmousse op en zet de bovenkanten erop.
Garneer met blaadje sla en wat dille.

Serveertip

Lekker met een lekkere witte wijn. (Kan ook als amuse geserveerd worden voor 6-12 personen)

Bron

Boekje Culinaire verrassingen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top