Chocolade-vanille cake met stukjes chocolade

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2004
  • Chocolade-vanille cake met stukjes chocolade

    Chocolade-vanille cake met stukjes chocolade

    Chocolade-vanille cake met stukjes chocolade

Een simpele, maar o zo lekkere cake. Gauw klaar en smullen maar. Recept iets aangepast v.w.b. gebruik van bloem etc.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
150 gr zachte boter - 150 gr suiker - 3 middelgrote eieren - wat zout - 2 zakjes vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 theelepels bakpoeder (of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel of cakemeel gebruiken) - 2 eetl cacaopoeder - 75 gr in kleine stukjes gehakte pure chocolade - 1 borrelglas rum of amaretto - boter om in te vetten - paneermeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 213,96 kcal
Koolhydraten 20,59 g
Eiwitten 3,28 g
Vetten 12,40 g
Benodigdheden
1 cakevorm van 25 cm

Voorbereiding

Vet de cakevorm in en bestrooi deze met paneermeel. Roer de boter met de suiker en vanillesuiker zacht en lichtgeel. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef het bloem en roer dit en een mespunt zout er doorheen. Klop alles goed door.

Bereidingswijze

Doe iets minder dan de helft van het cakebeslag in de vorm. Zeef het cacaopoeder en roer dit samen met de gehakte chocolade door de rest van het cakebeslag. Roer hier de rum of amaretto door. Zet de cake in het midden van de koude oven. Zet de oventemperatuur op 160?C. Bak de cake in plm. 1 uur en 15 minuten gaar. Prik even met een sateprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt is de cake klaar.

Serveertip

Lekker op elk moment van de dag.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zoetmusje avatar
zoetmusje 24-02-2013

chocola,als ik ergens gek op ben,is het dat.dus ook op de cakes.

professoroud avatar
professoroud 20-03-2011

Hallo Petra, Voor Hans`` verjaardag ook deze cake gemaakt. Hij was lekker, maar ook bij mij erg vast. Ik lees nu pas in de reacties dat hier meer mensen last van hebben gehad. Neemt niet weg dat er flink van gesmikkeld is. Bedankt. Groetjes, Jos

ellyvanrooy1 avatar
ellyvanrooy1 04-04-2009

Bedankt voor dit recept, zoiets heb ik al vaker gemaakt, maar het was al een hele poos geleden. Ik heb dit recept ook nog gemaakt met amaretto oploskoffie, dat was ook heerlijk. Voor pasen ga ik het nog proberen met in de ene helft een flinke scheut advokaat i.p.v. cacao. gr. Elly

sheltiemoeke avatar
sheltiemoeke 24-01-2009

Ik heb in het recept bloem gebruikt, de cake werd toen erg vast. De volgende keer gebruik ik zelfrijzend bakmeel. Maar de cake is erg lekkerrrrrrrrrrrrrrrr

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 19-09-2007

een heerlijke cake, een aanrader! in plaats van bloem heb ik zelfrijzend bakmeel genomen.

gravendeel avatar
gravendeel 24-03-2004

hoi, lijkt me een heerlijke cake en ik wil hem graag uitproberen, maar ik had 1 vraagje : met bloem bedoel je dan bloem of zelfrijzend bakmel ? alvast bedankt voor het antwoord, groetjes bianca,

choco_1 avatar
choco_1 13-02-2004

Ik heb je recept meegenomen.veel liefs Diana.

hedoniet avatar
hedoniet 21-01-2004

fcutregt the best coca cola deze cake is lkker.aanrader

___chocofreak___ avatar
___chocofreak___ 15-01-2004

Mmmmmmmmmm.... Lekkerrrrrrrrrr! Ben dol op chocolade, dus deze gaat zeker mee naar mijn chocofreak pagina! Liefs, Maria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten