Chocolade-vanille cake met stukjes chocolade
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 13-01-2004
Een simpele, maar o zo lekkere cake. Gauw klaar en smullen maar. Recept iets aangepast v.w.b. gebruik van bloem etc.
Ingrediënten 15 personen
150 gr zachte boter - 150 gr suiker - 3 middelgrote eieren - wat zout - 2 zakjes vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 theelepels bakpoeder (of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel of cakemeel gebruiken) - 2 eetl cacaopoeder - 75 gr in kleine stukjes gehakte pure chocolade - 1 borrelglas rum of amaretto - boter om in te vetten - paneermeelVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 213,96 kcal |
Koolhydraten | 20,59 g |
Eiwitten | 3,28 g |
Vetten | 12,40 g |
Benodigdheden
1 cakevorm van 25 cmVoorbereiding
Vet de cakevorm in en bestrooi deze met paneermeel. Roer de boter met de suiker en vanillesuiker zacht en lichtgeel. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef het bloem en roer dit en een mespunt zout er doorheen. Klop alles goed door.
Bereidingswijze
Doe iets minder dan de helft van het cakebeslag in de vorm. Zeef het cacaopoeder en roer dit samen met de gehakte chocolade door de rest van het cakebeslag. Roer hier de rum of amaretto door. Zet de cake in het midden van de koude oven. Zet de oventemperatuur op 160?C. Bak de cake in plm. 1 uur en 15 minuten gaar. Prik even met een sateprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt is de cake klaar.
Serveertip
Lekker op elk moment van de dag.
Laatste reacties
chocola,als ik ergens gek op ben,is het dat.dus ook op de cakes.
Hallo Petra, Voor Hans`` verjaardag ook deze cake gemaakt. Hij was lekker, maar ook bij mij erg vast. Ik lees nu pas in de reacties dat hier meer mensen last van hebben gehad. Neemt niet weg dat er flink van gesmikkeld is. Bedankt. Groetjes, Jos
Bedankt voor dit recept, zoiets heb ik al vaker gemaakt, maar het was al een hele poos geleden. Ik heb dit recept ook nog gemaakt met amaretto oploskoffie, dat was ook heerlijk. Voor pasen ga ik het nog proberen met in de ene helft een flinke scheut advokaat i.p.v. cacao. gr. Elly
Ik heb in het recept bloem gebruikt, de cake werd toen erg vast. De volgende keer gebruik ik zelfrijzend bakmeel. Maar de cake is erg lekkerrrrrrrrrrrrrrrr
een heerlijke cake, een aanrader! in plaats van bloem heb ik zelfrijzend bakmeel genomen.
hoi, lijkt me een heerlijke cake en ik wil hem graag uitproberen, maar ik had 1 vraagje : met bloem bedoel je dan bloem of zelfrijzend bakmel ? alvast bedankt voor het antwoord, groetjes bianca,
Ik heb je recept meegenomen.veel liefs Diana.
fcutregt the best coca cola deze cake is lkker.aanrader
Mmmmmmmmmm.... Lekkerrrrrrrrrr! Ben dol op chocolade, dus deze gaat zeker mee naar mijn chocofreak pagina! Liefs, Maria