Gegratineerde pannenkoekjes met gehakt en groenten
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Pannenkoekjes gevuld met gehakt en groenten. Lekker gekruid. Daarna gegratineerd met geraspte kaas. Heerlijk!
Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten voor ongeveer 12 pannenkoekjes:150 gr bloem - 2 eieren - 4-5 dl melk - mespunt zout - boter om te bakken
Vulling:
300 gr rundergehakt - 1 eetl olie - peper, zout - 1 kleine ui - 2 preien - 1 teentje knoflook - 2 theel paprikapoeder - 1/2 theel tijm - 1/2 theel oregano - 3 eetl tomatenketchup - geraspte belegen kaas
Benodigdheden
Koekenpanovenschaal
Voorbereiding
Vulling:
Schil en snipper de ui en de knoflook. Maak de prei goed schoon en snipper de prei. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui, knoflook en prei toe en bak dit plm. 3 minuten al omscheppend mee. Maak op smaak met peper, zout en overige kruiden. Roer er tomatenketchup door.
Deeg voor de pannenkoekjes:
Roer bloem met eieren en zout tot een glad deeg. Voeg al roerende melk toe tot een glad beslag. Laat dit een kwartiertje staan.
Bak hiervan in de boter plm. 12 kleine pannenkoeken.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Verdeel het gehaktmengsel over de pannenkoeken en rol deze op. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveertip
In plaats an prei kun je ook hampignons, soepgroenten of roerbakgroenten met het gehakt meebakken.
Lekker met een groene salade.