1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Indiase Viscurry

Indiase Viscurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2004

Ingrediënten 4 personen


800 gr. filets van vis met stevig vlees (zeeduivel, roodbaars, kabeljauw, enz)250 gr.
sperziebonen2 uien4 teentjes knoflook4 tomaten2 rode chilipepers1 groene
chilipeper2 theel. komijnzaad1 theel. mosterdzaad3 theel. chilipoeder1 theel.
korianderpoeder1 theel. kurkumapoeder4 eetl. zonnebloemoliezout



Een behoorlijk pittig, kruidig gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de visfilets af onder koud water.Snij ze in grote stukken en bestrooi ze aan alle
kanten met wat zout. Was de sperziebonen, verwijder de onbruikbare delen en snij ze in
stukken van 2-3 centimeter.Verhit de olie in een braadpan.Rooster daarin het komijn
zaad en het mosterdzaad.Pel de uien en snijd ze in ringen.Voeg de helft ervan bij
het zaad in de pan en laat ze onder voortdurend roeren glazig worden.Doe de sperziebonen
erbij en roerbak ze circa 3 minuten.Was de chilipepers en snij ze in de lengte doormidden.
Verwijder de zaadlijsten, zaadjes en het steeltje.Snijd ze in stukken van circa 2 centimeter.
Was de tomaten, dompel ze in heet water en pel ze.Snijd ze in vieren, verwijder de zaden
en snijd ze verder in kleine blokjes.Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

Bereidingswijze

Doe de overgebleven uiringen, de chilipeper, de tomaten en de fijngehakte knoflookteentjes
in een steelpan.Vul aan met 1/2 liter water en breng aan de kook.Voeg er chilipoeder,
korianderpoeder, kurkumapoeder en wat zout aan toe.Doe dit mengsel bij de sperziebonen
in de braadpan, dek de pan af en breng de inhoud aan de kook.Schep er, na 10 minuten, de
visfilets aan toe en laat het nog 10 minuten op een matig vuur koken.Kook tot de saus
bijna volledig is ingekookt.

Serveertip

Lekker met gekookte rijst.Eet smakelijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top