Ovenschotel van asperges, aardappelen, ham en kaas

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2004
  • Ovenschotel van asperges, aardappelen, ham en kaas

    Ovenschotel van asperges, aardappelen, ham en kaas

    Ovenschotel van asperges, aardappelen, ham en kaas

Een hele lekkere (snelle) ovenschotel met asperges uit een pot. Zorg wel dat de asperges goed uitgelekt zijn want er kan nog wat vocht vrijkomen. Dit recept is bedacht door mijn schoonzusje. Het is echt super lekker! Je kunt er gerust mee voor de dag komen als je visite krijgt. Goed voor te bereiden en bij het glaasje wijn vooraf het eten in de oven. En dan.....smullen maar!

Voor vegetariërs zijn fijn gesneden reepjes gedroogde tomaat, reepjes gerilde paprika of blokjes gerookte kaas een optie in plaats van de ham.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr voorgekookte aardappelplakjes (liefst zelf voorgekookt van iets kruimelige aardappelen) - 1 grote pot dikke asperges - 250 gr boerenham in blokjes - zout, peper - 1 teentje knoflook - 250 ml slagroom - 100 gr geraspte Emmentaler kaas of andere geraspte kaas - boter om de schaal in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Laat de asperges heel goed uitlekken. Snij deze in niet te kleine stukjes. Droog ze eventueel nogaf met keukenpapier. Breng de slagroom met de knoflook aan de kook en laat deze 5 minuten inkoken. Breng de room op smaak met zout en peper.Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet de ovenschaal in. Verdeel over de bodem van de schaal een deel van de plakjes voorgekookte aardappel. Verdeel hierover de stukjes ham. Daarop de goed uitgelekte en gedroogde asperges. Hierover de rest van de aardappelen. Giet hierover de slagroomsaus. Bestrooi alles met de geraspte kaas. Dan plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot alles een goudbruin korstje heeft.

Bron

Eigen recept

Serveertip

Hier hoeft dus niets anders meer bij dan een lekker glas witte wijn!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 28-03-2019

Wat leuk om te horen Nomy1. Je hebt de ovenschotel dus al vaker gemaakt en die is in de smaak gevallen. Dank je wel voor je leuke reactie. Groetjes, Petra

Nomy1 avatar
Nomy1 26-03-2019

Heerlijk ga het vanavond weer maken. Ook ik doe er nog wat plakjes ei op

pwiggers avatar
pwiggers 12-10-2011

Voor vegetariërs zijn fijn gesneden reepjes gedroogde tomaat een optie in plaats van ham, eventueel reepjes gegrilde paprika of blokjes gerookte kaas.

JieJie avatar
JieJie 11-10-2011

Dag! Lijkt me erg lekker. Heb je nog tips voor een ander ingrediënt als ik de ham weglaat? Mijn vriend is vegetariër. Bedankt voor het delen van het recept! Mvg, Jie Jie

karin11213 avatar
karin11213 27-05-2010

Heb deze een tijdje terug gemaakt maar dan van verse asperges, heb er ook nog plakjes ei bij gedaan. Manlief vond het heerlijk. Ga het vrijdag klaarmaken voor mijn ouders. Bedankt

pmbrohm avatar
pmbrohm 07-08-2006

deze pik ik van je mee lijkt me echt gewoon heerlijk!:)

muziekmoeder avatar
muziekmoeder 05-02-2004

Heb dit recept meegenomen,lijkt mij erg lekker. Groetjes Roel

gvdweerd avatar
gvdweerd 24-01-2004

hoi hoi de smaak is voortrefelijk,alleen ik had het probleem dat bij het opscheppen van het ge recht er erg veel vocht(water?)onder in de schaal zat!!! .zou de asperges de oorzaak kunnen zijn???

gvdweerd avatar
gvdweerd 13-01-2004

klinkt heel lekker !!!en kost niet veel tijd,dus ik ga aan de slag

orphan avatar
orphan 13-01-2004

Heerlijk,ik zet dit recept favoriet,groetjes Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten